Fasadrenovering

Fasad- och Balkongrenoveringen färdigställd och slutbesiktigad våren 2018.

Föreningslokalen

På hörnet vid Lundbergsgatan står nu föreningens lokal klar. Föreningens medlemmar kan hyra den för övernattning.

Tvättstugorna

Tvättstuga 1 vid Tratta A har fått två nya tvättmaskiner och en ny mangel installerade.

Fasadrenovering

I mitten av April kommer styrelsen tillsammans med HSB ha ett omfattande möte kring fasadrenoveringen och offerterna som kommit tillhanda.
Detta är en stor kostnad för föreningen och det krävs planering och ekonomiska förutsättningar för oss för att kunna genomföra detta projekt.
Så fort mötet och beslut är tagna kommer vi att gå ut med mer information till våra medlemmar/hyresgäster.

Kollektiv bredbandsanslutning

Den 15 september 2016 bestämdes på extrastämman att vi, Brf Lillprinsen, tecknar avtal med Ownit Bredband AB om kollektivt avtal gällande bredband.

Priset är låga 65 kr/ månad. Router ingår ej utan anskaffas av medlemmarna själva.

Cablequick kopplar in anslutningen i vår fastighet 5 december 2016 och vi vill därför påminna om att Ni säger upp de avtal ni har idag med andra bredbandsleverantörer.

Vår förhoppning är att ni skall finna bredbandsavtalet ekonomiskt med en kapacitet som är förträfflig.

Har ni frågor eller vill ha råd om teknik och installation är ni välkomna att ringa Uno Ingvarsson.
Telefon: 0707-39 77 77

P.S. Medlemmar som inte har bredbandsuttag (ofta placerat innanför ytterdörren) meddela Uno så snart som möjligt.

Kollektiv bostadsrättsförsäkring

Alla medlemmar i Brf Lillprinsen täcks av en kollektiv bostadsrättsförsäkring. För mer information gällande försäkringen, vänligen kontakta styrelsen på . Tänkt också på att det är vanligt att få en lägre premie på sin personliga hemförsäkringen när en föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring. Kontakta ditt eget försäkringsbolag för att höra mer om möjligheterna.

Andrahandsuthyrning

Vid andrahandsuthyrning som föreningsmedlem eller hyresgäst, kontakta styrelsen för information.
Styrelsen godkänner inte att lägenheter säljs till juridiska personer.

Airbnb
Lillprinsen godkänner inte uthyrning via Airbnb.

Trottoaren utanför  våra portar är ingen parkeringsplats.
Här får man ställa sig för på och av lastning och vid eventuell flytt, inte parkera.
Detta är en säkerhet för ambulans och brandbilar som måste parkera och komma förbi.

Cykelparkering

Matavfallspåsar
Behöver ni fler matavfallspåsar – Kontakta Uno på telefon: 0707-39 77 77

Skadehantering
Vid skada som berör bostadsrättsförsäkringen ska du anmäla detta direkt till Länsförsäkringar.
Brf Lillprinsens försäkringsnummer är: 2896574

Balkongerna
Det är förbjudet att ha blomsterkrukor hängande över utsidan av balkongräcket, då detta kan ge skador om de skulle trilla ner.

Takterrasserna
April – Oktober är möbler och växter på plats. Ni är välkomna upp och njuta av utsikten!
Glöm inte att plocka undan skräp och dylikt efter er, soptunnor finns på plats.
För vår allas trivsel, var vänliga och följ våra Trivselregler.
OBS! Grillning är förbjudet på takterrasserna.

Säkerhetsdörrar
Alla säkerhetsdörrar är nu monterade och vi tycker de fungerar väldigt bra. Ta gärna kontakt med ert försäkringsbolag och hör om de ger rabatt på premien med säkerhetsdörr. Tänk även på att man måste låsa inifrån med låsvredet annars är ytterdörren olåst.

Renovering

Vid större ingrepp och åtgärder som påverkar fasta installationer såsom vatten, avlopp, el och ventilation samt åverkan på bärande konstruktion fordras en certifierad Kvalitetsansvarig som har dialog med styrelsen och även utför slutbesiktning. Styrelsen har goda kontakter med sådan och kan förmedla dessa. Kostnad för Kvalitetsansvarig står lägenhetsinnehavare för.  Brf Lillprinsen ser positivt på renoveringar och är behjälpliga med de goda kunskaper som finns om fastigheten. Vi eftersträvar hög kvalitet på genomförandet av arbeten och ser det som en trygghet för alla medlemmar i Brf Lillprinsen.

Brandvarnare
Det är väldigt viktigt att alla lägenheter har en fungerande brandvarnare och gärna brandsläckare!

2015-11-03 Information från Valberedningen

2015-10-26 Information från Brf Lillprinsen möte på Tuppen den 6 oktober 2015