Fastigheten Frosta 2 byggdes av Hugo Åberg och färdigställdes 1939. Det blev även fastighetsbolagets första kontor och sedan Ulla Åbergs bostad.

Fastigheten ligger vid korsningen Regementsgatan – Mariedalsvägen, mitt emot Kronprinsen och innehåller 57 lägenheter samt 6 lokaler. Lägenheterna består av ettor t.o.m femmor. Det finns hissar till alla lägenheter, två tvättstugor med modern utrustning och två takterrasser som är nyrenoverade och som ger möjlighet till rekreation och en härlig utsikt över sundet och staden. I närområdet finns två vårdcentraler, ett läkarhus, apotek, bank, tandläkare. Ett flertal affärer, en mängd restauranger och även ett systembolag. 

Historia

Huset
Bygget påbörjades 1935 och är ritad i funktionalistiskt stil av arkitekt Carl Axel Stoltz. 
De släta putsade fasaderna och räta linjerna är typiska för funkishus. Husen är fristående och ligger i vinkel för att skapa maximalt ljusinsläpp.
Husen gjordes inte djupare än att solljus kunde nå in i hela lägenheten. Inne i lägenheterna finns dock klassicistiska detaljer som spegeldörrar, valvöppningar, lamprosetter etc. som är typiska för äldre lägenheter från sekelskiftet. När lägenheterna byggdes ansågs de mycket moderna då de hade badrum samt tvättmaskiner på källarplan. 

 

Arkitekt Carl Axel Stoltz
Föddes i Malmö 1904 och blev stadsarkitekt 1942. 
Stoltz var mycket influerad av funktionalismen och har ritat flera typiska funkisbyggnader i Malmö t.ex. Kolgahuset vid hamninloppet, Amiralen Folkets park, Idoff-huset på Triangeln, Malmö Museer. Hans far var också stadsarkitekt i Malmö  från 1924 fram till Carl Axel tog över uppdraget.