Airbnb
Brf Lillprinsen godkänner inte uthyrning via Airbnb.

Andrahandsuthyrning
Vid andrahandsuthyrning som föreningsmedlem eller hyresgäst, kontakta styrelsen för information. Styrelsen godkänner inte att lägenheter säljs till juridiska personer.

Balkongerna
Det är förbjudet att ha blomsterkrukor hängande över utsidan av balkongräcket, då detta kan ge skador om de skulle trilla ner.

Brandvarnare
Alla lägenheter måste ha en fungerande brandvarnare och gärna brandsläckare.

Cykelparkering
Cyklar ska parkeras i cykelställen och får inte stå på gräsmattan framför huset. Den tillhör kommunen, och måste vara fri från cyklar för att kunna klippas regelbundet. För de cyklar som sällan används, går det bra att använda cykelgaraget i källaren.  

Hyresavier
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen med utskick av hyresavier och kontroll att hyror och avgifter betalas. Har du frågor gällande din hyresavi, vänligen kontakta HSB. 

Kollektiv bostadsrättsförsäkring
Alla medlemmar i Brf Lillprinsen täcks av en kollektiv bostadsrättsförsäkring. För mer information gällande försäkringen, vänligen kontakta styrelsen. Tänk också på att det är vanligt att få en lägre premie på sin personliga hemförsäkring när en föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring. Kontakta ditt eget försäkringsbolag för att höra mer om möjligheterna.

Matavfallspåsar
Du kan hämta fler matavfallspåsar i ditt trapphus, under postfacken. Finns det inte fler påsar i din trappa? Vänligen kontakta styrelsen.

Parkering
Trottoaren utanför våra portar är ingen parkeringsplats. Här får man ställa sig för på och av lastning och vid eventuell flytt, inte parkera. Detta är en säkerhet för ambulans och brandbilar som måste parkera och komma förbi.

Renovering
Vid större ingrepp och åtgärder som påverkar fasta installationer såsom vatten, avlopp, el och ventilation samt åverkan på bärande konstruktion fordras en certifierad Kvalitetsansvarig som har dialog med styrelsen och även utför slutbesiktning. Styrelsen har goda kontakter med sådan och kan förmedla dessa. Kostnad för Kvalitetsansvarig står lägenhetsinnehavare för. Brf Lillprinsen ser positivt på renoveringar och är behjälpliga med de goda kunskaper som finns om fastigheten. Vi eftersträvar hög kvalitet på genomförandet av arbeten och ser det som en trygghet för alla medlemmar i Brf Lillprinsen. 

Säkerhetsdörrar
För dig som nyligen satt in en säkerhetsdörr, ta gärna kontakt med ditt försäkringsbolag och hör om de ger rabatt på premien med säkerhetsdörr. 

Takterrasserna
Från april till oktober är möbler och växter på plats. Glöm inte att plocka undan skräp och dylikt efter er, soptunnor finns på plats. Och tänk på at det är förbjudet att röka och grilla på takterrasserna. För vår allas trivsel, var vänliga och följ våra trivselregler. Välkomna upp och njut av utsikten! 

Övrigt
Saknar du någon information? Har du frågor eller funderingar? Du är alltid välkommen att kontakta styrelsen