Fastigheten stod färdig 1939 och är byggd i bästa funkisstil. Den är 7 våningar hög och innehåller 57 lägenheter samt 6 lokaler. Lägenheterna består av ”ettor” till ”femmor”. Det finns hissar till alla lägenheter, både vinds- och källarförråd, två tvättstugor, en gästlokal samt två takterrasser som är nyrenoverade. 

Föreningen registrerades 2004 under namnet Brf Lillprinsen, eftersom mer än två tredjedelar av de boende i fastigheten var intresserade av att bilda en bostadsrättsförening. Först under sensommaren 2014 beslutade Åbergs dödsbo att fastigheten skulle säljas. 42 hushåll valde att köpa sin lägenhet och 15 valde att bo kvar som hyresgäster. 

Huset ligger vid korsningen Regementsgatan – Mariedalsvägen, mitt emot Kronprinsen. Flera bussar ansluter till Kronprinsens hållplats, som ligger precis utanför huset. Med 10 min promenad till Ribersborgsstranden, 15 min promenad till city och flera parker på 5 min gångavstånd, är fastigheten placerad i hjärtat av Malmö. I närområdet finns två vårdcentraler, ett läkarhus, apotek, bank och tandläkare. Ett flertal affärer, en mängd restauranger och även ett systembolag. 

Läs mer om husets historia här.

(Bilden visar Brf Lillprinsen från Regementsgatan)